Goei Leven
Column Eefke Peeters over de Foodtour

Column Eefke Peeters over de Foodtour

Best een vreemde gewaarwording voor veel mensen, vanaf 2022 zijn we allemaal Land van Cuijkenaren. Tuurlijk blijf je ook een echte Kuukse, trotse Millenaar of heuse Graaf, maar we zijn ook allemaal Land van Cuijkenaren! 

Ik voel me al een lange tijd LVC-er omdat ik niet alleen privé, maar ook voor mijn werkzaamheden al twintig jaar rondrij in onze prachtige regio. Ik voel me thuis wanneer ik van ver kom en de Kraaijenbergse Plassen zie schitteren in mijn ooghoek. Ik voel me thuis wanneer ik over de dijk van Grave de prachtige binnenstad inrij. Ik voel me thuis wanneer ik de Maasheggen zie, hoor, ruik of proef en ik kom letterlijk thuis wanneer ik afsla bij de Brink. 

Het enorme voordeel wat wij nu hebben is, onder andere dat we mee mogen denken over de toekomst. Een eervolle taak! Dat kan je op verschillende manieren doen. Je kunt je opgeven als vrijwilliger voor de kernendemocratie, je inzetten bij een politieke partij, maar je kunt ook lekker een gehaktbal eten. 
Een gehaktbal eten? Ja, dat kan ook! Dit weekend komt de Foodtour namelijk naar mijn huidige gemeente. Gemeente Sint Anthonis en waar deze Smaakwagen zich neerzet kun jij meedenken over waar je trots op bent, maar ook wat jij nog mist. Wat heb je nodig om te blijven of wat zou de boel net even iets leuker maken? Je kunt zaterdag bijvoorbeeld gewoon naar de mooie Brink in Sint Anthonis komen en daar elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen, lijntjes leggen en elkaar helpen om het nog beter voor elkaar te krijgen in onze nieuwe gemeente.
Chef-kok Martien Bos heeft met een team van vrijwilligers een mooie kaart neergezet, waar jij dus lekker van kunt proeven en ondertussen mee kunt denken over een mooie toekomst voor onze nieuwe gemeente. Je mag gewapend komen met een munitie aan fantastische plannen, maar ook compleet ongewapend. Want er gewoon zijn voor elkaar, dat is misschien wel het mooiste wat we kunnen bereiken samen! 

Dit weekend!
vrij. RIJKEVOORT 17:30 - 19:30 uur, De Walsert
zat. LEDEACKER 10:00 - 12:00 uur, Den Es
zat. SINTTUNNIS 13:30 - 15:30, Brink
zat. WANROIJ 17:00 - 19:00 uur, Jan Linders
Kom proeven van het Land van Cuijk en maak kans op mooie prijzen