Goei Leven
Jongeren op Gezond Gewicht

Jongeren op Gezond Gewicht

“Het goede aan de JOGG-aanpak is dat het actie onderneemt in de hele leefomgeving van ons allemaal en dat doet door samenwerking tussen heel veel organisaties. Als gemeente Grave pakken we graag onze verantwoordelijkheid en stimulerende rol’. “ Wethouder Jeroen Joon

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een gezonde leefstijl en gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren. De gemeenten Grave en Cuijk zijn aangesloten bij JOGG en wil daarmee het percentage kinderen dat overgewicht heeft tenminste stabiliseren, liefst verminderen. Een meerjarige aanpak, berust op langdurige intensieve samenwerking met verschillende lokale partijen, moet er voor zorgen dat kinderen, jongeren én ouders weer bewust kiezen voor gezonde voeding, vaker water drinken en meer beweging. 
Drinkwater

Lokale professionals uit de gebieden onderwijs, zorg, sport, gezondheid en welzijn denken mee over het uitrollen van de lokale JOGG aanpak in de gemeenten. Gezamenlijk is besloten om het eerste schooljaar (2016-2017) te starten met het thema Drinkwater en daarmee water drinken weer aantrekkelijk en leuk te maken op o.a. scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen.

 

  1. Meer informatie:
  2. Naam: Jongeren op gezond Gewicht 
  3. www.facebook.com/pg/JOGG-Cuijk-1702247546683686/about/?ref=page_internal
  4. www.facebook.com/JOGG-Grave-581350938719119/