Goei Leven
SnackAttack
SnackAttack
SnackAttack
SnackAttack
SnackAttack
SnackAttack
SnackAttack

SnackAttack

30 leerlingen van het Metameer in Boxmeer zijn met elkaar de strijd aan gegaan om een lekkere gezonde snack te maken. Deze wedstrijd met de naam SnackAttack is ontwikkeld door vijf studenten van HAS Den Bosch en wordt georganiseerd in het kader van ‘een Goei Leven Land van Cuijk’. De leerlingen hebben gekookt met groente en fruit van lokale ondernemers. De winnende snack is een appel-mango taart bereidt met honing.  Deze snack mogen ze nog een keer voor al hun medeleerlingen klaarmaken, vanuit de foodtruck van het ROC de Leigraaf.
 
Professionele jury
Tijdens de wedstrijd, 3 november, zijn zes groepjes leerlingen aan de slag gegaan met hun recept. Samen met een kok in opleiding van ROC de Leijgraaf zijn ze de strijd aangegaan. Van de producten van de sponsoren Van Welie en PLUS Vierlingsbeek hebben hebben de leerlingen muffins, een hamburger van ei, groentepizza, groentetaartje en fruittaartjes gemaakt. Een professionele jury met onder andere Martien Bos van het Smaakcentrum Land van Cuijk hebben de snack beoordeeld op smaak en bereiding:  “Ik ben onder de indruk van de soort gerechten die zijn gemaakt. Heel verrassend en ook goed bereid.” Het winnende team werd door wethouder Jillissen van de gemeente Cuijk in het zonnetje gezet.
 
Snack Attack
Met SnackAttack maken we middelbare scholieren bewust van de voordelen van gezond, duurzaam en lokaal voedsel. Niet alleen door met lokale producten een lekkere en gezonde snack te maken. Maar ook in de vorm van een les op school die in de week voorafgaand aan de wedstrijddag is gegeven. “Tijdens de les maken we leerlingen bewuster van de gevolgen van ongezond eten en het belang van duurzaamheid. Na de les zijn de leerlingen in groepjes met elkaar rond de tafel gegaan om een snack te verzinnen. Het moet een alternatief zijn voor de ongezonde snack zoals de frikandel of kroket, vandaar de naam ‘SnackAttack”, aldus Jesse van der Kooi een van de vijf HAS studenten.
 
Bijzondere samenwerking tussen scholen
SnackAttack is niet alleen een wedstrijd om leerlingen bewuster te maken over gezond eten. Het is tevens een bijzondere samenwerking tussen drie scholen: HAS Den Bosch, ROC de Leigraaf en Metameer Stevensbeek.