Een smaakvolle maaltijd begint vaak met knoflook. Op de Smaakmarkt van het Pluk & Oogstfeest ontmoet je Ab Moleman van Knoflook enzo, een echte liefhebber en kenner van deze bijzondere smaakmaker. Vijf jaar geleden startte Ab met de verkoop van gerookte knoflook, omdat hij merkte dat goede knoflook uit Nederland lastig te vinden was. Sindsdien groeide zijn assortiment flink.
Bij de kraam van Knoflook enzo vind je verschillende soorten knoflook, elk met hun eigen smaak en karakter.
Violet knoflook: net wat pittiger
Dutan knoflook: rood en extra pittig
Witte knoflook: uit Zuid-Frankrijk
Gerookte knoflook: uit Noord-Frankrijk
Naast de verschillende soorten knoflook kun je ook andere smaakmakers proeven, zoals knoflookpuree, piccanaise, gember van Kesbeke (Origineel Amsterdams Tafelzuur), en diverse soorten sambal van Oma Sambal. Zo geef je elk gerecht eenvoudig een flinke smaakboost.
Benieuwd naar nieuwe smaken? Kom op 5 oktober naar het Pluk & Oogstfeest en bezoek de kraam van Knoflook enzo. Je proeft, ontdekt en neemt direct inspiratie mee naar huis voor je eigen keuken.
Meer over het Pluk & Oogstfeest