Broodje Land van Cuijk

Proef het Broodje Land van Cuijk: puur uit de streek

Ben jij zondag een van de eersten die het allereerste ‘Broodje Land van Cuijk’ mag proeven? Dit speciale broodje is een ode aan de regio: voor 80% gevuld met ingrediënten van lokale boeren, ambachtelijke producenten en bakkers uit het Land van Cuijk.

Wat zit er op het Broodje Land van Cuijk?

Het broodje is zorgvuldig samengesteld voor een pure smaakbeleving.

  • Kipvariant: Kip uit Oploo, kaas uit Sint Anthonis, rode ui uit Haps en brood van Bakker Teun uit Wilbertoord

  • Varkensspekvariant: Varkensspek, kaas uit Sint Anthonis, rode ui uit Haps en brood van Bakker Teun uit Wilbertoord

  • Vegetarische variant: Oesterzwammen uit Overasselt, kaas uit Sint Anthonis, rode ui uit Haps en brood van Bakker Teun uit Wilbertoord

Alle varianten zijn ontwikkeld door chef-koks Martien Bos (Smaakcentrum Cuijk) en Martijn ten Brinke (Privat chef, Boxmeer), samen met streekproducenten.

Bewust verbinden en proeven

Het Broodje Land van Cuijk is meer dan lekker. Het is bedacht om te laten zien waar je eten vandaan komt en de verbinding te versterken tussen boer en burger. Op 5 oktober kun je als bezoeker de drie verschillende (kleinere) varianten direct proeven op het Pluk & Oogstfeest in Mill. Zo geniet je van lokaal vakmanschap én ontdek je wat de streek te bieden heeft.

Unieke lancering tijdens het Pluk & Oogstfeest

De officiële lancering van het broodje is zondag 5 oktober op het gratis toegankelijke Pluk & Oogstfeest in Mill. Van 11.00 tot 18.00 uur kun je in het Aldendrielpark en op de Kasteelsche velden genieten van streekproducten, workshops, muziek en rondleidingen. Jong en oud kan komen zien, proeven en beleven wat de regio uniek maakt.

Broodje van ons allemaal

De wens is dat het Broodje Land van Cuijk straks te bestellen is bij lunchrooms, kantines en catering door de hele regio, onder de vlag van streekinitiatief Goei Gerei. In de week na het feest wordt het broodje zelfs gepresenteerd bij het Ministerie in Den Haag en het Provinciehuis in Den Bosch.

“Het is echt een broodje van ons allemaal. Voor iedereen die van lokaal, lekker en eerlijk houdt,” zegt Hans Vermeulen van Land van Cuijk Boert Bewust.

Kom zondag 5 oktober naar het Pluk & Oogstfeest, proef het Broodje Land van Cuijk en beleef hoe lekker lokaal kan zijn!

Praktische informatie over het Pluk & Oogstfeest

Broodje Land van Cuijk

Partners