Goei Leven
Streekproducten op de kaart bij Kasteel Tongelaar

Streekproducten op de kaart bij Kasteel Tongelaar

Eten zit in het dna van het Land van Cuijk. Al eeuwen tonen we onze liefde en zorgzaamheid door te koken. We gebruiken geen woorden maar pannen.

Misschien wel omdat in het Land van Cuijk de voedselproducenten van gisteren, vandaag en morgen wonen; klein en groot; innovatief en ambachtelijk; voor de regio en voor de wereld.

In dit menu gebruikt chefkok Hans van der Steijn zoveel mogelijk duurzaa geproduceerde ingrediënten uit onze eigen regio. Met passie geteeld en gemaakt in het Land van Cuijk. Zoals het Hereford Rund van de Lamperse Hei in Wanroij, de eiermie van de Aalshof uit Haps en de paling van Bardoel. De aardappeltjes worden op Tongelaar geteelt door bioboer Jaap en de asperges komen natuurlijk van Frank van Lith uit Mill. Vanwege de waterrijke bodem van de Kuilen zijn de asperges van Frank vol van smaak en een begrip in de regio!

Wij geloven dat voedsel dat met liefde en zorg bereid is, niet alleen brandstof vormt voor het lichaam, maar ook voor je ziel.

Elk maal dat je hebt gegeten, de persoon waarmee, en de manier waarop zijn bepalend voor wie jij bent. Laat dit maal een onuitwisbare herinnering achterlaten.

xx
Team Tongelaar

www.eengoeileven.nl
www.kasteeltongelaar.nl