Goei Leven
Lokale producten in kaart gebracht
Lokale producten in kaart gebracht

Lokale producten in kaart gebracht

Een belangrijk streven van een Goei Leven is om in alle keukens van het Land van Cuijk, van horeca tot cafetaria en van keuken van verzorgingstehuizen tot voetbalkantines, zoveel mogelijk lekker, gezond en duurzaam gekookt wordt. Dit wil zeggen smaakvol, gezond, gevarieerd en duurzaam, koken van ‘kop tot kont’ en met de seizoenen mee en zoveel mogelijk lokaal geproduceerde verse producten. Om dat laaste te kunnen bewerkstelligen is het noodzakelijk om te weten welke producten in de regio Land van Cuijk geproduceerd worden. Daarom hebben we studenten van de HAS Geomedia & design  uit Den Bosch gevraagd ons te helpen.

De komende maanden gaan acht studenten van de HAS aan de slag met de volgende vragen:

  • Wat wordt er op dit moment qua streekproducten geproduceerd in het land van Cuijk? 
  • Zijn lokale producten duurzamer dan internationale producten. (Global vs. Local)?
  • Wat kunnen we leren van andere regio's met een succesvolle streekproductketen?
Eind januari hebben ze hun opdracht afgerond en kunnen we hopelijk een kaart met alle lokale producenten presenteren. 
  1. Meer informatie:
  2. Diana van Bokhoven 
  3. Programmamanager een Goei Leven 
  4. Email: info@goeileven.nl