Goei Leven
Keukenrevolutie

Keukenrevolutie

Eten zit in het dna van het Land van Cuijk. Al eeuwen tonen we onze liefde en zorgzaamheid door te koken. We gebruiken geen woorden maar pannen. Misschien wel ómdat in het Land van Cuijk de voedselproducenten van gisteren, vandaag en morgen wonen; klein en groot; innovatief en ambachtelijk; voor de regio en voor de wereld.

Maar de liefde in de pannen van het Land van Cuijk is niet altijd even gezond en duurzaam. Met ‘een Goei Leven’ nemen we ons Zuidelijke gevoel voor La Dolce Vita mee naar een nieuwe leefstijl die gezond en duurzaam is. Bewust Bourgondisch. Het doel: smakelijke en gezonde voeding voor iedereen – jong en oud – duurzaam geproduceerd zonder verspilling.

Het streven is dat in alle keukens van het Land van Cuijk, van horeca tot cafetaria en van keuken van verzorgingstehuizen tot voetbalkantines, zoveel mogelijk lekker, gezond en duurzaam gekookt wordt. Dit wil zeggen smaakvol, gezond, gevarieerd en duurzaam, zoveel mogelijk lokaal geproduceerde verse producten, koken van ‘kop tot kont’ en met de seizoenen mee. Daar gaan we alle (horeca-) ondernemers maar bijvoorbeeld ook instellingskeukens in helpen en waar mogelijk zelfs ondersteunen.

HAS studenten
Vijf studenten van de HAS Den Bosch werken mee aan de deze keukenrevolutie. Met het project Snack Attack richten ze zich het ontwikkelen van een gezonde snack voor en door middelbare scholieren. Enkele groepen scholieren gaan samen met een professionele kok aan de slag om een gezonde snack te maken. In de aanloop naar de battle ze over de productie van gezond en duurzaam eten en welke rol Brabant en specifiek Land van Cuijk hierin heeft.

  1. Meer informatie:
  2. Diana van Bokhoven 
  3. Programmamananger een Goei Leven 
  4. Email: info@goeileven.nl