Goei Leven
Winterse wandeling in het Sint Anthonisbos

Winterse wandeling in het Sint Anthonisbos

Met gidsen van IVN De Maasvallei een winterse wandeling maken door het Sint Anthonisbos. Dat kan op donderdag 27 december. 

Het gebied valt onder Staatsbosbeheer en was een ontginningsbos van vnl. grove dennen. Indertijd aangeplant om stuthout voor de Limburgse mijnen te leveren. Langzaam maar zeker is dit productiebos omgevormd naar een bos, dat naast productiehout ook veel natuur en recreatieve waarde heeft. De route voert ook langs het Peelkanaal dat sinds 2001 een Rijksmonument is. Het vormt een ecologische verbindingszone die de natuurgebieden St. Anthonisbos/Groote Slink bij Oploo verbindt met Molenheide/Groespeel bij Mill. Na de wandeling kan men onder het genot van koffie/thee, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd, nog even napraten. 

We starten om 13.30 vanaf de Peelvenweg, een zijweg van de Gemertseweg, Oploo (let op de IVN-vlag). Trek goede wandelschoenen aan, de wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

  1. Datum: zondag 27 december
  2. Tijd: start om 13:30 uur
  3. Locatie: Gemertseweg 5841 CD Sint Anthonis
  4. Voor meer info kunt u contact opnemen met Nell van der Velden (0485-478992) of Carla Hendriks (0485-381821) of kijken op de website van het IVN