Goei Leven
Rondje Tongelaar

Rondje Tongelaar

Iedere vierde zondag van de maand vertrekt er om 10.00 uur een gratis wandeling met een deskundige gids op Landgoed Tongelaar. Daarna worden al uw vragen over flora en fauna beantwoord in het info-punt door een gastheer en/of gastvrouw van Brabants Landschap, van 12.00 tot 16.00 uur. Het thema is elke maand wisselend.Tongelaar is een eeuwenoud landgoed met één van de oudste nog bestaande burchten van Nederland. De gids vertelt over de geschiedenis van het landgoed en hoe de dieren en de planten op Tongelaar overwinteren.

Thema februari: Boerderijen en landerijen van Tongelaar

Tongelaar is een eeuwenoud landgoed met één van de oudste nog bestaande burchten van Nederland. Rond het kasteel ligt een aantal historische boerderijen: o.a. de Benedenhof, de Doelen, de Ooievaar en het bakhuisje. Allen monumentale bouwwerken. De gids vertelt deze maand over deze geschiedenis van het landgoed.

Goei Leven Lunch
Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen met ingrediënten van boer Jaap, zuurdesembrood van Teun “de Bakker van Hier” en koffie of thee voor € 6,- (normaal € 7,75). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt. Reserveren is niet nodig.

  1. Rondje Tongelaar
  2. Datum: Iedere vierde zondag van de maand 
  3. Tijd: Vanaf 10 uur  
  4. Locatie: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill
  5. Kosten: Gratis  
  6. Na afloop een 'Goei Leven soep' met koffie of thee voor 6 euro 
  7. Meer informatie op de website van Kasteel Tongelaar