Goei Leven
Poëtisch ontbijt

Poëtisch ontbijt

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijtje. Dat is het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondag 17 maart a.s. dragen in de kas drie dichters voor: Dorien Dijkhuis, Dorien de Wit en Maaike de Wolf. De live muziek wordt deze ochtend verzorgd door gitarist Felix Gayet en violist Philip Schuddeboom. De presentatie is in handen van ex-regiodichter Monica Boschman. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Winnaar Turing gedichtenwedstrijd

Dorien Dijkhuis is dichter, schrijver en freelance journalist. Ze woont en werkt in Utrecht. Ze schrijft poëzie, korte verhalen en reisverhalen. Gedichten en verhalen van haar hand verschijnen regelmatig in literaire tijdschriften waaronder Tirade, Extaze en Het Liegend Konijn.

Dorien de Wit tekent en schrijft, maakt collages, korte films en (audio)wandelingen. Na haar afstuderen aan de kunstacademie in Den Bosch, volgde zij de master Fine Art aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Haar proza en poëzie verschenen onder meer in Hollands Maandblad en Revisor. In 2017 won zij de Turing Gedichtenwedstrijd met het gedicht Legenda.

Maaike de Wolf woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek en de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze maakt voornamelijk poëzie, maar ook prozagedichten en kort proza. Haar werk werd gepubliceerd in verschillende literaire tijdschriften waaronder De Gids en Het Liegend Konijn. Ze trad op in literaire cafés, maar ook bij Perdu, het Poëziecentrum en Dichters in de Prinsentuin.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met woensdag 13 maart a.s. via e-mail onder vermelding van je naam en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. 

  1. Poëtisch ontbijt
  2. Datum: zondag 17 maart
  3. Tijd: 9.30 tot 11.30 uur
  4. Locatie: Wereldtuin Verdeliet, Toermalijnlaan 40, 5431 ZK Cuijk
  5. Kosten: € 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken
  6. Meer informatie is te vinden op de website