Goei Leven
Maasheggen arrangement

Maasheggen arrangement

Combineer een lekker en actief weekend weg met een oud ambacht. Maak kennis met het vlechten en help op die manier een handje mee om dit unieke gebied in stand te houden. Onder leiding van deskundige instructeurs leert u tijdens de workshop over de geschiedenis van de Maasheggen, over vlechtheggen en de unieke natuur in het gebied. Na deze introductie maakt u kennis met dit ambacht door zelf aan de slag te gaan. Aan het eind van de ochtend is er mede door uw toedoen een nieuw stuk Maasheg ontstaan en is uw werk onderdeel van een eeuwenoud gebied van vele kilometers heg. Daarnaast bezoekt u op zaterdagmiddag het historische centrum van Bomxeer onder begeleiding van een 'Groeter'. Wij zorgen voor de bijzondere culinaire aankleding en inspirerende locaties om te overnachten. 
 
Sinds juli van dit jaar is het Maasheggengebied officieel een UNESCO Man & Biosphere Reservaat. 
Het Unesco biosfeerprogramma stelt de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving centraal, een combinatie van natuurbescherming en regionale ontwikkeling. Dat maakt het programma wezenlijk anders dan bijvoorbeeld UNESCO’s werelderfgoed, dat zich vooral richt op behoud van het erfgoed en het bevorderen van toerisme. Mens en Biosfeer is veel breder. Het gaat over de duurzame ontwikkeling van een gebied, en heeft daarnaast een wetenschappelijk karakter, met onderzoek en educatieve activiteiten als belangrijke pijlers.
 
  1. Maasheggen arrangement 
  2. Datum:  het weekend van 25 t/m 27 januari of 22 t/m 24 februari 
  3. Locatie: diverse locaties in het Maasheggengebied 
  4. Kosten: €149 
  5. Het arrangement bestaat uit twee overnachtingen met ontbijt, een workshop Maasheggenvlechten, Maasheggenlunch, rondleiding met een Groeter en een driegangendiner
  6. Meer informatie vind u hier