Goei Leven
Groeter wandeling Duits lijntje

Groeter wandeling Duits lijntje

Huistheater De Steenakker ligt direct aan de voormalige spoordijk van het Duits lijntje. De boerderij waarin het theater is gevestigd heeft in de geschiedenis van dit spoor - officieel de N.B.D.S.M. - een rol gespeeld. Dit spoor liep in Brabant van Boxtel via Gennep naar Wesel (DLD) en maakte in de periode van ongeveer 1870 tot 1970 deel uit van een internationale verbinding tussen St. Petersburg en Londen. Naast transport werd de trein ook regelmatig gebruikt door koningen en tsaren op reis door Europa.
 
Meld je aan voor een spannende wandelreis met Groeter Elles van Loenen. Zij vertelt onderweg boeiende wetenswaardigheden uit de rijke cultuurhistorie van dit voormalige spoortraject. Je wandelt over en langs de mooiste plekjes van de spoordijk rondom Haps. De wandelingen worden afwisselend geleid door Peter Beelen. Peter woonde aan de Steenakker en was als jongen verknocht aan de spoordijk. Hij weet veel over de ontwikkelingen van het gebied en vertelt daar graag over. De dijk doorkruist nog steeds het Land van Cuijk maar is nu vrij van rails en bielzen een prachtig natuur - en wandelgebied. Je komt ook door de oude buurtschap van de Steenakker met authentieke Brabantse boerderijen. De Steenakker is op landkaarten en in documenten terug te vinden tot in de 16de eeuw!
 
In seizoen 2018 zijn er wandelingen op:
-woensdag 18 juli
-woensdag 29 augustus
-woensdag 19 september
-woensdag 17 oktober

Ook te boeken in een groepsarrangement met bijvoorbeeld een belevenis brocante, een vertelling in de theaterzaal, kop huisgemaakte soep, een authentieke Brabantse koffietafel of een koninklijke high tea. De wandeling is geschikt voor iedereen die goed of redelijk ter been is en voor kinderen vanaf 6 jaar. De wandeling is niet geschikt voor invalidewagens.

Kijk op de website voor meer informatie. 
  1. Groeter wandeling Duits lijntje 
  2. Diverse woensdagen in de zomer en het najaar  
  3. Start om 14:00 uur
  4. Huistheater De Steenakker
  5. Steenakkerstraat 5, 5443 NK Haps
  6. Kosten: € 5,- p.p. inclusief kop koffie/thee en een appel of lekkernij
  7. Aanmelden via info@desteenakker.nl of 0485-310920